Лайпциг прегази отбора на Борусия Дортмунд с 3:0 в мач от

...
Лайпциг прегази отбора на Борусия Дортмунд с 3:0 в мач от
Коментари Харесай

Лайпциг удари Борусия Дортмунд в първия мач на новия си треньор

Лайпциг прегази отбора на Борусия Дортмунд с 3:0 в мач от шестия кръг в Бундеслигата. Двубоят се организира на " Ред Бул Арена ", като и двата гола паднаха в първото полувреме, а голмайстори за домакините бяха Вили Орбан в 6-та минута и Доминик Собослай в 45-та минута. Третият гол бе дело на Амаду Айдара в 85-та минута.

Този дуел бе първи за новия треньор на Лайпциг - Марко Розе. Старши треньорът може да е удовлетворен от дебюта си отпред на тима. Домакините започнаха мощно, като още в 6-та минута Тимо Вернер се опита да откри собствен съотборник в наказателното с рисково подаване, то обаче бе пресечено и топката излезе в корнер.А от ъгловия удар пристигна прелестно центриране, от което се възползва Вили Орбан, който стреля с глава и направи резултата 1:0.

Борусия Дортмунд не съумя да стигне до нещо по-опасно, а в 34-та минута Тимо Вернер откри Доминик Собослай с прекрасен извеждащ пас, само че бранителите на гостите внимаваха и стопираха унгареца. Халфът на Лайпциг се възползва надалеч по-добре от състояние в 45-та минута, когато овладя топката и шутира мощно от отдалеченост. Ударът му попадна в горния ляв ъгъл и по този начин Лапциг поведе с 2:0.

Този гол постави точка на първото полувреме. А през втората част Борусия Дортмунд още веднъж не бе безапелационен, като те даже нямаха записан прецизен удар във вратата на противника. Съставът на Един Терзич обезверено се опитваше да стигне до попадение, образец за това бе удар на Джовани Рейна в 65-та минута в наказателното поле. Изстрел, който обаче бе блокиран от добре подредената отбрана на Лайпциг.

А кошмарът за " жълто-черните " стана цялостен, когато в 85-та минута на мача, Амаду Айдара бе изведен от Тимо Вернер и показва самообладание и техника, стреляйки право във вратата на Борусия - 3:0.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР